11 dagar kvar

Hej hej igen!

Nu aterstar inte mycket av resan och tiden har gatt valdigt fort kan vi lova! Just nu befinner vi oss i Chiang Mai i norra Thailand. Som vanligt har det hant mycket sedan vi sist bloggade.

Aven resten av Vietnam gilllade vi. Resplanen andrades lite och vi stannade tva dagar i en liten stad som heter Hoi An. Det ar en kulturell varldsarvslistad stad med  fina byggnader, intressanta sevardheter och manga sma butiker med konst. Det var trevligt att ga omkring dar men eftersom det ar sa litet fortsatte vi upp mot Hanoi ganska snabbt. Vi sag inte sa mycket av Hanoi for Mathilda blev magsjuk och nar hon frisknade till bestammde vi oss for att aka ut pa en battur i omtalade Halong Bay (http://travelswithmycamera.files.wordpress.com/2009/04/halong_bay.jpg klicka pa lanken sa far ni se). Vi va ca 10 personer som overnattade pa en stor bat, valdigt mysigt. Pa dagarna akte vi runt bland alla imopnerande kalkstens berg, besokte extremt stora grottor och paddlade kajak.

Efter Halong Bay satte vi oss pa en 25 timmars lang bussresa till Laos. Det var valdigt kallt nar vi skulle ga over gransen och trots langbyxor och kofta sa fros vi for forsta gangen pa resan! Det var bara for att vi var langt uppe i bergen for nar vi sen kom langre in i Laos kom hettan tillbaka. Vi akte forst till Viang Vieng dar vi (som alla andra backpackers) provade tubingen. Vang Vieng har blivit en turist by som ar full med partyglada manniskor sa vi firade min fodelsedag dar vilket var riktigt roligt. Efter fem dagar akte vi till underbara Luang Prabang. Det ar en liten genuin by med rolig marknad dar man kunde kopa mycket hantverk och produkter som at typiska for Laos och landets bergsbefolkning. Vi besokte ett otroligt vackert vattenfall som ni far se fina bilder fran nar vi kommer hem. Tyvarr gar det ju inte att fanga det imponerande pa bild, sa ni borde aka dit!

Efetr Luang Prabang akte vi hit till Chiang Mai. Vi har varit har i fyra dagar och hunnit med en trekking i skogen. Vi vandrade i tva dagar, akte bamboo-rafting, red elefant och overnattade i en hydda mitt i skogen vid ett vattenfall. En rolig utflyckt som vi ar valdigt nojda med. Idag har vi bara legat vid poolen och tagit det lungt for att ladda upp batterierna infor morgondagens aventyr. Vi ska gora The Flight of the Gibbon vilket ar en hoghojdsbana i djungeln. Man sitter fast i sele och gar hogt upp bland traden pa smala broar, planor och linor. Ska bli roligt!  Vi har ocksa planerat andra spannande saker har i Chiang Mai men det tanker vi inte beratta om forens vi kommer hem :)

Den tid som finns kvar av resan ska vi njuta njuta njuta. Det kommer bli en hel del shopping eftersom vi har Bangkok och Hong Kong framfor oss. Det enda positiva med att snart aka hem ar att man inte behover tanka pa att vaskan blir tung sa nu ska resten av resekassan spenderas!

Eftersom vi inte har sa mcyket tid kvar har vi bestammt att detta blir bloggens sista inlagg for den har gangen. Vi vill ta vara pa tiden och hinna med sa mycket som mojligt nu. Ni far se alla bilder (drygt 2000...) och hora om resans slut nar vi ses istallet!!

Och ja, vi ska ta det lugnt i Bangkok och uppdatera oss om laget.

Tack alla ni som last bloggen. KRAMAR!

RSS 2.0