Halli Halla!

Har overlevt tre dagars sangliggande. Inget allvarligt bara en mega forkylning och lite feber pa det… Men icke misstrosta jag jobbade bade I torsdags och fredags sa snart ar jag 100 procent igen! Livet har borta flyter pa som vanligt. Men folk borjar lamna campet for gatt sa idag har det varit valdigt tomt. Och annu fler aker imorgon. Sjalv betalade jag min resa till Goa I veckan sa pa torsdag bar det av! Kanns valdigt kul att fa se mer av indien och antligen komma till strand och hav! Men sorgligt att lamna mina barn. Har ju bara vart har I tre veckor men jag kommer verkligen sakna dem!

 

Det borjar narma sig Divali har I indien. Ljusets hogtid eller liknande… Detta innebar att skolorna ar stangda men vi kan fortfarande aka dit och jobba da manga ungar kommer dit anda. Da alla mina kara medarbetare drar harifran sa blir jag ensam nasta vecka. Far se hur manga barn som kommer, formodligen inte alla men om de skulle raka gora det sa ror det sig om ca 40 barn hehe… Lycka till till mig sjalv far jag val saga om detta skulle intraffa. Far komma pa lite skojiga lekar att leka sa de inte blir uttrakade och borjar klattra pa vaggarna och sla varandra som ar latt hant om man inte underhaller de pa ratt satt hehe.

 

Ha de bast saknar er alla! Njut av den svenska maten sager jag bara! Ris och gronsaksroror och dali (linsrora) till middag varje dag borjar jag, nej inte borjar HAR, jag trottnat pa… Vill ha riktigt kott!

 

Puss och kram fran Indien!


Halloween

Ändå sedan jag kom hit så har det varit halloween saker lite här och där. Pumpor i mängder så klart, spöken på lyktstolparna i hela stan och kostymer för flera hundra dollar. Det är roligt att få fira halloween här för det är väldigt extremt. Det  öppnas tillfälliga halloween butiker som säljer kostymer, pynd och alla tillbehör du kan tänka dig. Har spenderat ganska många timmar i butikerna och provat kostymer och masker. Tyvärr är det dyrt så jag kommer bara vara en djävul. Idag var det spindelväv hela skolan och det var stor maskerad tävling. Fick också halloween cupcakes till efterrätt. Ikväll ska vi till en klubb på manhattan som har stort halloweenparty vilket ska bli kul för vi är 20-30 elever från skolan som åker tillsammans!

Jag önskar att jag inte var så extremt rädd för läskiga saker för det finns så mycket roligt man kan göra då! På alla teatrar sätter dom upp skräckpjäser och det annordnas promenader i skogen, på kyrkogårdar och i ett gammalt slott här i närheten. Många ska gå på sånt imorgon men jag vet ännu inte om jag kommer våga. Jag tänker nu att det skulle vara kul men jag vet ju att jag kommer börja gråta direkt och springa därifrån så då känns det lite onödigt.

På söndag har jag redan varit här hälften av tiden. Bara tre veckor kvar och jag har fortfarande mycket kvar jag vill göra. I måndags var jag, Julie och Deliah på Museum of Natural History. Museumet är G I G A N T I S K T! Vi orkade inte kolla på allt men det fanns mycket fankasktiskt att se. Självklart dinosaurier och utdöda djur som hemma på natrhistoriska i Stockholm, men här hade de också utställningar från alla olika kontinenter vilket var intressant att se. Det tar en hel dag att gå igenom allt så nu i efterhand känns det ganska skönt att ha det "avklarat".


Jag och Julie utanför museumet


Blandade halloween bilder. Varför inte en kostym till hunden också?

NY's största parad är just halloween paraden så den ska vi se på söndag!
Vi hörs snart igen om jag överlever denna läskiga helg mohahaha.

Shoppa shoppa

Hej igen från new York!

Nu har det gått mer än en vecka och tiden går läskigt fort! Har inte ens hunnit komma hit känns det som. Vi gör saker hela tiden så det är full rulle varje dag

Redan tredje skoldagen bytte jag lärare och då hamnade jag också i en annan engelska nivå. Så nu går jag "Upper Advanced" vilket egentligen är för svårt men jag lär mig ju väldigt mycket nytt. Jag hänger inte alltid med men då får jag bara plugga lite extra hemma på kvällen vilket självklart är bra. Min lärare, AnnaMaria, är grym! Hon har varit med om väldigt mycket spännande (exempelvis jobbat men Kofi Annan i FN i flera år) och lär ut språket på ett bra sätt. Har inte kännt att det varit jobbigt att gå till lektionerna ännu för arbetet är oftast roligt. Fast jag kommer säkert tröttna om några veckor... Förutom engelska lektioner så får man välja ämnen efter sina intressen, jag har valt Human Rights som samma lärare håller i. Kursen är väldigt väldigt svår pga alla nya termer och att språket är så formellt men det är riktigt roligt! AnnaMaria har så mycket egen erfarenhet och berättar insider stories varje lektion så det gör lektionerna väldigt intressanta. Tills nästa lektion ska jag dock läsa hela "Resolution 1888" by the Security Council from 2009, vilket är 10 sidor med deklarationer på svår engelska... kommer ta flera timmar när man måste slå upp minst 5 ord i varje stycker hehe..

Jag trivs fortfarande bra! Mina roomies är gulliga och vi fungerar väldigt bra ihop så det har inte varit några problem ännu. Det är många konstiga, roliga och unika personer här! Vissa är väldigt speciella och det är kul att umgås med så annorlunda människor! Brukar exempelvis ibland äta lunch med en 28 årig kines som inte kan engelska utan gör ljud hela tiden, väldigt underhållande. Har också lärt känna några som jag gillar jättemycket och som jag kommit nära, även om det bara har gått lite mer än en vecka så umgås man ju hela tiden så det känns som att vi kännt varandra länge. Umgås fortfarande mycket med Andrea från Ecuador men också med en tjej från Norge som heter Julie. Förutom det vardagliga vi gör (skola, äta, träna, gå ner till Tarrytown eller bara hänga här på campus) så har vi varit inne på manhattan en del. Jag har varit inne med tjejer från skolan några gånger då har vi mest gått runt vid Times Square, Fifth avenue och Soho vilket är de typiska shopping områdena. Vi var exempelvis inne på en Forever 21 på Times Square som var extremt stor! Fem våningar FYLLDA med kläder, skor och accesoarer... Man åkte ner våning efter våning men det tog aldrig slut känndes det som.. Vi alla var så utmattade efter tre timmar att vi inte orkade kolla mer så istället tog vi en rast på starbucks. Jag var också inne på manhattan själv hela måndagen. Satte på mig mina nya joggingskor och gick runt för mig själv i sex timmar. helt underbart. Jag var vid Ground zero, WTC memorial, Batterypark (varifrån man ser frihetsgudinnan), Wall Street, Chinatown, Little Italy, Nolita och Lower Eastside. Alltså hann jag med väldigt mycket och det var skönt att ta allt i sin egen takt. Det finns så mycket fina byggnader och kyrkor som nästan försvinner mellan alla skyskrapor men det är lite svårt att ta bra bilder för dom är så höga!!

Förra söndagen så åkte vi 8 tjejer till Woodberry Outlet som ligger 20 minuter med bil härifrån. Som allt annat var det också extremt stort och det blev en heldag med shopping... JA jag har slösat mycket pengar sen jag kom hit och JA jag ska försöka vara lite duktigare..

Lite bilder så ni får se hur skolan osv ser ut!

Sandra, Julie och jag utanför skolan


Julie utanför Lugari Hall där vi bor


Utsikten från mitt rum, det är Hudson River ni ser i bakrunden


Roomie Elisabeth från Mexico i vårt rum


Jag sitter och pluggar i förnstret


Julie och Andrea på Times Square


Grand Central Station


På väg till Woodberry. Julie, sandy, Andrea och jag.


Nu är det helg igen och jag vet inte riktigt vad som komer ske idag. Ska ialla fall träffa tjejerna för brunch om en halv timme så nu måste jag göra mig iordning!

Vi hörs snart igen!

Kramar

Namaste fran Indien

Hej alla jag lever och har det jattebra! Lisa och Johanna, ni har sakert varit nagot battre an mig pa att blogga men har kommer mina forklaringar hehe! Har varit pa resande fot hela forsta veckan sa da vart det inte mycket tid till att forsoka hitta en fungerande dator med internet. Befinner mig nu sendan forra sondagen pa Idex campet I Lalsot Rajasthan. Vi ar ca 30 volontarer f som delar pa EN dator… Dessutom ar vart internet inte precis det basta om man sager sa… Sen ar det ju det dar med strommen ocksa. Den gar inte riktigt att lita pa da den kommer fran en generator som gar av och pa lite som den vill… Sa, nu har ni fatt mina ursakter till den usla uppdateringen.

 

Annars har jag det hur bra som helst! Undervisar 1 och 2 klass pa formiddagen och 6 och 7 pa eftermiddagen. Det blir framfor allt engelska som lars ut och det ar verkligen utmanande!! Vi maste planera och forbereda allt material sjalva vilket ar mycket svarare an jag tankt mig. Har insett att lararyrket ar sa mycket svarare an man kan tro! Men, har ocksa insett att de tar nagot jag verkligen gillar! Barnen ar helt underbara (for det mesta hehe…) Man kanner sig som varsta kandisen nar man kommer till skolan pa morgonen! Alla vill halla en i handen och ta pa en och dra med oss overallt. De tar verkligen en udda kansla som de tar ett tag att vanja sig vid. Skolorna som vi jobbar I ar verkligen I behov av hjalp sa vi har hamnat pa ratt stalle! Klasserna ar blandade aldrar med ibland over 40 elever. De har nastan inget material alls och total brist pa larare. Vi jobbar med andra ord hacken av oss har borta men an sa lange ar det bara kul!

 

Campet vi bor pa bestar av lerhyddor med tre sangar I varje. Jag bor med tva norska tjejer, Betina och Marte som jag kommer valdigt bra overens med, de kan jag ju prata svenska med ocksa vilket ar skont! SOm sagt, strommen kommer och gar som den vill, sangarna ar stenharda och vi tvattar kladerna for hand. Sen har vi ocksa ett flertal husdjur I form av faglar som flyger in ich bigger bo I vart tak. Detta medfor en hel del fjadrar, halm och faagelbajs I sangen… asnice om ni fragar mig! Maten ar nastan 100 procent veggo. God men lite enformig borjar redan trottna. Ar mer an sugen pa kott nu! EN mcfeast skulle inte sitte helt fel for tillfallet!

 

Imorgon ar det lordag och da ska vi till staden Pushkar pa kamelsafari! Ska bli skoj och formodligen mer lyckad a tigersafarin dar vi bara sag renar, apor och pafaglar…Nu maste jag dock lamna ifran mig datorn, nasta man star pa tur till datorn. Ber om ursakt om mina formuleringar blivit lite mobbade men blir latt sa nar ja skriver under press hehe.

 

Ha de bast och ta hand om er, jag saknar er! <3


Hello, Hola, Hej

Det är en salig blandning av språk här på skolan så just nu blandar jag engelska, spanska och svenska... Råkade prata svenska med en spanjorska och engelska med svenskarna. Ganska förvirrande.

Två dagar har gått nu och jag har hunnit med ganska mycket. Redan första morgonen träffade jag en tjej som heter Andrea och kommer från Ecuador, hon är jätte gullig och vi är vädligt lika med samma intressen så vi har umgåtts mycket de här dagarna. Det första vi gjorde efter registration and information igår var att åka in till manhattan och shoppa såklart. Vi tog tunnelbanan till Soho och gick ca fem kvarter på Broadway vilket tog sex timmar... ja vi var inne i varje butik väldigt länge. Och så är Andrea lite av en shoppaholic så det tog tid hehe. Vi var inne på Urban Outfitters, American Eagle, Hollister, Victorias Sectret, Forever 21, Sephora osv osv Det finns så extremt mycket bra butiker och självklart är det billigare än hemma, dollarn är ju så låg nu. Köpte lite smink och saker jag behövde till skolan men jag var ganska duktig på att hålla i pengarna tycker jag. Andrea har en kompis från Ecuador som jobbar i stan så vi träffade henne också vilket var kul för hon vet vart allt ligger och kunde ge bra tips.

Idag har jag haft mina första lektioner på förmiddagen. Läraren verkar lite flummig och slapp men jag måste nog gå en vecka innan jag verkligen vet om han är bra eller inte. På lektionen så träffade jag de första personerna från skandinavien sen jag kom hit, en svensk och en norsk kille går i min klass så det var kul. Man har antingen lektioner på förmiddagen eller eftermiddagen vilket gör att man har väldigt mycket fritid. Idag slutade jag redan tolv så då åt jag lunch, gick promenad, skypade, tog det lugnt flera timmar och nu ikväll har vi varit på yoga. I Sports Center här på skolan så finns det klasser man kan gå på varje dag gratis. Dom har Aerobics, Hip Hop, Yoga och Salsa så det är jättekul. Imorgon ska vi på aerobicsen jag hoppas den är bra!

Maten förresten är precis som man tänkt sig. Det finns pizza, hamburgare, hotdogs, pis, pasta, potatismos, sandwiches, sallad, ost (i alla dess former) och soppa VARJE lunch och middag. Sen är det lite olika kött, fisk eller kyckling rätter men det är den enda variationen.. Eleverna som har vari här några veckor säger att man tröttnar direkt. Det roligaste är alla läskmaskiner. Det finns 10-15 olika smaker som man aldrig hört talas om förut och alla verkar ganska mysko.. Det finns glass och kakor till efterrätt varje dag också så om man vill gå upp i vikt är det bara att frossa på bland alla onyttigheter. Till frukost är det självklart ägg, bacon/sausages, bagels, yoghurt, flingor, frukt och kakor. Så det är typiskt amerikanskt med det finns lite för alla och jag tycker det är ganska bra. Jag trodde dock att jag hade tagit naturellyoghurt och musli idag men det visde sig vara sockrig yoghurt och honeyglaced musli(sött sött sött). Och det som heter Kellogs Origional här är som frosties. Kommer dö av allt socker och fett...

Jag har fortfarande inte vant mig helt med tidsskillnaden. Vaknar vid sex på morgonen och börjar gäspa varje middag.. Så om det är lite konstiga formuleringar och felstavningar i det här inlägget så skyller jag på att mina ögon håller på at stängas.


Nu ska jag sooooova! Godnatt på er allihopa!

Johanna lever!


Nu blir ni allt förvånade mes amis (mina vänner). Ja precis, det är sant, jag lever och jag har lyckats hacka mig in på bloggen för att försöka mig på ett trevligt litet blogginlägg från Paris. Hoppas att det blir uppskattat och att ni inte tycker jag är dålig på att skriva (det var ju trots allt ett tag sedan man försökte sig på ett blogginlägg) haha.

Jag befinner mig ju som de flesta av er vet i Paris, men för er som inte vet så kan jag berätta att jag och min pojkvän Viktor har hyrt en lägenhet mitt i centrala Paris fram tills den 20e december. Han pluggar franska och jag ska förhoppningsvis modella lite och kanske söka något extra jobb. Men den största anledningen till att jag ville åka hit var för att bara få vara i den här underbara staden igen. Jag älskar Paris och det är verkligen fantastiskt att få bo här igen. Vi bor på 17kvm och jag har verkligen förstått att man inte behöver mycket plats för att det ska vara mysigt, vi har allt vi behöver. Jag ska ta lite bilder och lägga upp lite senare så ni får se.  

Nu har vi varit här i tre veckor och jag har tyvärr inte så mycket roligt att berätta om de första två veckorna då jag bokstavligen låg inne i lägenheten med hög feber. Så, i ungefär en vecka har jag och Viktor strosat runt i staden, besökt mina favoritkvarter, kanske shoppat en del och framförallt njutit av att bo ensamma i en lägenhet.

Vanligtvis börjar vi dagen med att köpa nybakat bröd från bageriet rakt över gatan, allt för ofta en croissant eller två. Sedan äter vi frukost medens vi blir hjärntvättade med fraser som  "Ou est la rue St-Michael" men ändå lär oss en hel del som även jag glömt bort. Därefter brukar Viktor plugga sin franskakurs och vi planerar sdagen. Det har varit väldigt fint väder så vi har använt joggingskorna och vandrar en hel del. Solglasögonen är oftatst på och igår kändes det som en varm sommardag i Stockholm. Vid sju tiden brukar vi bege oss hemåt för att laga middag och öppna en flaska vin.

Nu kanske ni tänker: ska hon bara glida runt i Paris i tre månader? Nej det hade jag faktiskt inte tänkt, men jag ska gå på lite möten med olika modellagenturer den här veckan. Om jag känner att någon passar mig får jag förhoppningsvis lite jobb, annars har jag faktiskt sökt jobb i en klädbutik precis brevid oss och har även varit på Svenska Kyrkan och tagit lappar från Svensk-franska familjen som söker barnflicka. Så vi får se vad det blir utav mig men annars måste jag säga att jag lär mig otroligt mycket franska bara av att vara här i och med att jag redan kan prata hyfsat. 

Vi får se vad jag hittar på men jag updaterar snart igen!

Ps. Lisa och Mathilda: Skype dejt efterfrågas snarast.



   
   
  


Hoppas ni alla mår bra, jag saknar er där hemma fast Lisa och Mathilda mest såklart.

Bisous

Good morning from New York

Igår lämnade även jag Sverige och efter en smidig flygning över atlanten kom jag fram till New York. Redan från planet såg jag Empire State Building och frihetsgudinnan och då tog hjärtat ett litet glädjeskutt och jag fattade hur underbart det kommer vara att få spendera så mycket tid i denna stad. Landade på New Arks flygplats på där någon från skolan skulle vifta med en "Ms Lisa Isakson" skylt men någon sådan fanns inte i sikte.. Så jag gick runt och letade lite men det lönade sig inte. Träffade två amerikanare som försökte hjälpa mig, dom var jätte trevligt och gulliga men överreagerade lite. Dom frågade flygplatspersonalen (som självklart inte visste något) om hjälp och skulle ringa massa nummer hit och dit för att hjälpa mig, men jag sa att det var lugnt. Tror jag har kvar dom asiatiska resevanorna i mig för jag tyckte det var ganska skönt att bara sätta sig och vänta. Köpte en kaffe på starbucks, kollade ut över NY skyeline och snickelisnackade med en tjockis istället.  Tillslut kom ju chauffören så då åkte jag och en kille från Napoli mot skolan som ligger i Tarrytown 30 min utanför centrala manhattan.

Skolan består av stora fina byggnader uppe på en kulle så vi har utsikt över Hudson River. När vi kom fram så välkommnades vi av personalen och en tjej som jobbar i receptionen visade mig till mitt rum. Jag bor med två mexicanskor och en Italienska, det är ett ganska litet rum med tvåvåningssängar men alla har en varsin byrå, garderob och skrivbord så jag har verkligen gott om plats. Först träffade jag en trevlig kille från sydkorea, han var snäll och visade mig området. Det är flera byggnader med studentbornden, en skolbyggnad där alla lektioner hålls, ett gym med pool, ett bibliotek och en stor byggnad med matsal samt uppehållsrum där det finns datorer, pingisbord, biljardbord, "biodukar" så man kan kolla film och cafeteria. Om man går 10 minuter kommer man ner till Tarrytown där det finns lite butiker, restauranger och cafeer, väldigt gulligt. Där ifrån tar man tåget in till city och går av vid Grand Central Station, helt underbart.

För tillfället sitter jag i loungen här på campus. Jag var inte så duktig på att hålla mig vaken igår kväll så jag vaknade fem nu på morgonen och kunde inte somna om. Security-mannen i receptionen såg väldigt förvånad ut när jag kom ner för trappan och satte mig här med min laptop. Om några timmar ska jag på introduktion här på skolan,  sen ska vi in på guidad tur i city, gå upp i Rockefeller Center tror jag och sen börjar mitt äventyr i staden. Det är ju tusentals saker jag vill se och göra i NY så jag vet inte riktigt vart jag ska börja men det får dagen utvisa. Jag är väldigt glad över att vara här och ser fram emot att bara få gå omkring i staden och njuta. Är väldigt sugen på att shoppa så vem vet, om jag stöter på ett Forever 21 så försvinner kanske de första dollarna redan idag..

Nu börjar jag bli hungrig så jag ska kila till matsalen och undersöka frukosten. Det finns internet över hela campus så jag kommer kunna updatera en snart igen! Kanske lägga upp bilder också.. Mathilda däremot verkar ha lite problem men internet i indien men jag hoppas på nytt inlägg från henne också snart.

Ha det bra hemma och bli inte för avundsjuka :)

Puss och kram från Lisa

Framme och vid liv!

Sa vart de dags for bloggen att ater oppna sin verksamhet, trevligt varre tycker jag! Vill denna gang inte lova for mycket nar det kommer till uppdateringar (iaf fran Indien) men ska forsoka gora mitt basta att blogga nar tillfalle ges.

Sitter nu i Indiens huvudstad Delhi och har inte varit sahar trott pa ar och dar. Flygresan hit var inte precis den snabbaste man skadat vilket gjort att jag helt enkelt gatt for lange utan min skonhetssomn... Mitt forsta plan till Munchen lyfte igar 07.45 fran Arlanda, jag landade i Tyskland tva timmar senare och stod da infor en tio timmars vantan innan planet till Delhi gick tjugo over atta p kvallen. Mindre lyckad tajming med andra ord, men tur som jag har var det ju Oktoberfest i Munchen igar vilket jag sjalvklart spanade in! En liten tagfard pa 40 min sa var jag i centrala stan fullkomligt omringad av Lederhosen, GIGANTISKA olglas och festglada manniskor! Trevlig atmosfar helt enkelt och hit skulle jag garna atervanda. Tog mig efter ca 3 timmar tillbaks till flygplatsen och tillslut vart det faktiskt dags att aka till Indien! Resan tog sin riktiga borjan med andra ord :)

Efter sju timmars flygning landade jag imorse klockan sju indisk tid och blev hamtad av IDEX (organisationen jag ska jobba for) och kord till ett hotell har i Delhi dar jag ska tillbringa natten. Delar rum med en valdigt trevlig tjej fran Norge och har idag upptack Delhi tillsammans med henne och tva tyskor. An sa lange har inte alla kommit sa det aterstar tills imorgon att fa se hela gruppen. An sa lange kanns det dock valdigt skont att ha traffat nagra stycken da det har varit detta som jag vart mest nervos for.

Delhi ar som de flesta asiatiska storstader helt galna och kan inte beskrivas i ord mer an KAOS kanske... Maste upplevas for att helt forstas! Jag ar verkligen sa glad att antligen vara har och intrycket av Indien hittills ar valdigt positivt! Det finns sa mycket att se och gora overallt att man latt kan bli yr bara att tanka pa det... Vi kommer ju da bara ha en dag men jag ar anda valdigt nojd med det jag sett. Googla Red Fort new delhi sa kan ni fa ett exempel :)

Nu kanner jag att energin ar nastan helt totalt borta sa berattar mer nasta gang!
Ha de bast tills dess! / Mathilda

RSS 2.0