Night train till Mumbai

Sista dagen pa campet... Igar var sista arbetsdagen vilket kandes trakigt. Har ju varit valdigt rorigt har i Goa men de senaste dagarna fick jag en ny klass som jag gillade valdigt mycket. Hade garna haft de langre men nu vart det bara tre dagar. Kul dock for de nya volontarerna som kommit, hoppas for deras skull att de far ha samma barn under hela deras tid har. Jobbet kanns liksom lite mer meningsfullt nar man lar kanna barnen och far folja deras utveckling.

Jag och Betina tog ocksa ett sista farval av alla damerna pa hemmet. Har fatt veta att en ny svensk tjej som ar har planerar att ta over efter oss och besoka de varje dag vilket gor mig valdigt glad! Det ar liksom inte alla volontarer som kanner sig bekvama med just detta jobb men de behover verkligen var uppmarksamhet. Sa nu kan jag aka och veta att de inte blir helt overgivna hehe.

Igar drog betina vilket var valdigt trakigt, blir till att aka till norge nu for min del! Nu pa eftermiddagen aker vi harifran goa med tag till mumbai dar jag har ett flyg till delhi och sen darifran till thailand. YEY! Tagturen tar 12 timmar...

Puss och kram ha de sa bra :)

Tillbaka fran Palolem

Hejsan hoppsan igen da. Har nu en vecka kvar i indien vilket kanns valdigt konstigt och sorgligt... Kanns sa snopet att man bara ska saga hej da till alla man traffat och kanske aldrig se de igen...

Helgen har iaf varit valdigt trevlig! Jag, Betina och Janne tog igar en tripp till Palolem beach i sodra goa och overnattade i en strandhydda. Fick verkligen starka vibbar fran den underbara resan jag gjorde mid mina mer an kara vanner Lisa och Johanna. Var ett sant dar riktigt relaxstalle, manga turister men anda inte for mycket liksom. At middag pa stranden och lag och stekte hela dan. Och till min enorma gladje fann jag lipton ive tea med peach smak! Kunde med andra ord inte ha blivit battre. Synd att vi bara kunde stanna en natt men plikten kallar ju liksom hehe...

Nar det galler mitt jobb imorgon vet jag inte riktigt hur det blir. De barn vi haft har nu gatt tillbaks till sin riktiga skola sa kan handa att inga kommer dessutom ar jag sjalv ... Som jag namnt tidigare ar det valdigt oorganiserat med jobben har sa far val se hur det blir. Sakert ar iaf att jag och Betina gar till gammelhemmet och de blir alltid lika glada nar vi kommer. Nagellacken vi hade med oss vart en stor hit:) Har upptackt att rosa ar ett valdigt populart val.

I veckan som kommer kanske det blir en lite utflykt till ett vattenfall och till natt fort jag ej minns namnet pa... Mycket att se och sa lite tid...

Hoppas ni alla har det bra, jag saknar er och frida om en vecka idag ar vi forenade!

Cirkus tva veckor kvar...

Sa har man vart lite over en vecka i Goa. Kanns lite skumt att de bara e tva veckor kar i Indien nu... Helgen som gick vart valdigt lugn men trevlig. I fredags kvall vart de farval party for nagra gamla volontarer pa strandrestaurangen Boomerang har i Goa. Ar tydligen the place to be om man jobbar for IDEX hehe. Jag at en biff burger till middag! Var den mest underbara maltid jag atit pa ar och dar. Var bade ost och coleslaw till :D Sa efter det madde man som en kung vill jag lova. Sen vart de faktiskt lite party for forsta gangen pa lange, kul! Mindre kul var dock att Betina lag hemma och var sjuk...

I lordags vart det buss till Goas huvudstad Panjim och aven ett besok till Old Goa. Var egentligen inte sa mycket att se men mysiga stallen att vandra runt pa. Old Goa ar ju faktiskt med pa varldsarvslistan sa de var vi ju bara tvungna att se hehe. Sen igar Akte vi till Margao, som ligger ca en halvtimme fran vart camp. Finns en stor marknad dar som tyvarr var stangd eftersom de va sondag sa blir till att aka tillbaks pa onsdag tror jag.

Idag har vart en bra dag. Morgonlektionen ar ju som den ar och idag var det nastan bara nya barn. Men vi laste Dumbo och gjorde namnskyltar sa det gick bra. Hann dock inte med sa mycket lek som vi hade lovat sa de blev lite besvikna. Far andra pa det imorgon! Sen i eftermidddags var jag och Betina och besokte ett av alderdomshemmen som ligger har i trakterna. Det ar bara kvinnor som bor dar och de ar sa sota och trevliga allihop. Marks att de uppskattar nar i kommer. Vi sjong sanger, dansade och pratde. Imorgon ska vi hjalpa till att farga haret pa en av tanterna haha.

Har nu bokat mitt flyg fran Mumbai till Delhi sa att jag sen kan dra vidare till Thailand. Snart ar jag dar! Idag var jag ocksa pa en super market har bredvid campet och fann Lemon Ice tea! Lisa och johanna kan nog forestalla sig min lycka! Var dock bara lemon men anda. It made my night.

Puss och kram fran ett fuktigt och svettigt Goa!

Last week in the big apple

Jag vill inte åka här ifrån! Kommer sakna new york väldigt mycket. Alla platser, människor, sevärdheter och atmosfären är lite to good to be true.

Sen jag bloggade sist har jag hunnit med väldigt mycket, vilket också är anledningen till att jag inte haft tid för att blogga. Två söndagsförmiddagar har vi varit i Harlem på gospel under deras söndasgudstjänst vilket varit helt fantasktiskt att se. Pastorerna predikar genom tal, skrik och sång samtidigt som besökarna sjunger, skriker, klappar i händerna, dansar, springer omkring och hoppar. Självklart skriks "hallalulja", "god bless you" och "amen" hela tiden. Många är extremt troende och det syns på ett mycket tydligare sätt än i svenska kyrkan för dom står och skriker med händerna upp i luften och uttrycker sig väldigt starkt. Jag har både suttit i chocktillstånd, skrattat, gråtit, njutit och haft gåshud över hela kroppen. Alla tre gudstjänster vi varit på har varit olika och jag har blivit förvånad över vad dom gör varje gång. Om någon av er åker till New York finns det en kyrka ni måste besöka som man inte hittar så lätt, så fråga mig!

Jag har också varit på Musuem of Modern Art, Museum of Sex (ja, allt finns i NY), gått runt i The Village (där Carrie bor i Sex and the City), festat på fancy klubbar, ätit middag på LYXIG restaurang, varit på en underbar Vintage Show (blandning mellan mässa och marknad), gått till mitten av Brooklyn Brigde i mörkret (mysigt!), promenerat runt i Williamsburg i Brooklyn (funky, sunkigt och vackert) och hängt vid NY University. Efter ett tag i området runt NYU blev jag förälskad... härligare ställe får man leta efter!

Vi har haft fieldsday här på vårt college vilket är typiskt för alla amerikanska skolor. Fieldsday är en dag med sporter och aktiviteter som hela skolan är med på. Alla 2000 elever var indelade i lag och tävlade mot varandra hela dagen, det var väldigt organisterat och roligt. Det gick inte så bra för mitt lag men man fick ändå uppleva sånt man ser från amerikanska high school/college filmer när skollagen tävlar och alla hejjar exalterat.

BARA 6 DAGAR KVAR och jag har fortfarande mycket jag vill göra. Ska upp i Rockefeller Center, besöka FN, promenera i central park, gå över Brooklyn Bridge i dagsljus och ta mig an det stora Metropolitan Museum of Art. Det bli nog en fantastisk sista vecka!

Eftersom Mathilda ofta skriver om hennes köttbegär kan jag passa på att uppdatera er om min köttsituation: Jag har inte ätit en enda gigantisk amerikaskhamburgare eller köttigköttbit!! Måste jag ändra på snarast möjligt.

Vi hörs om någon vecka när jag bytt stat till Florida!

Goa

Ja da var Rajasthan ett avslutat kapitel. Kanner verkligen blandade kanslor for tillfallet. Ar jattekul att komma till ett nytt stalle med nya manniskor men kommer verkligen sakna Lalsot jattemycket!! Alla harliga mannsikor, bade de andra volontareran, stafen och barnen sa klart! Kom till Goa idag efter 30 timmar med tag fran Jaipur. Det ar verkliegn skillnad fran Rajasthan. Fran oken till tropiken liksom.

Lagret har ar mycket finare an i Lalsot. De finns el nastan dygnet runt och vi har riktiga dushar! YEY :) Fick dock hora att det finns rattor har ocksa, trodde jag flytt de men icke... Vi har gangavstand till stranden. Det ar inte den storsta och finaste man anda, ser sa fram emot att se havet!! Det blir planerna for imorgon tror jag. Sen pa mandag ska i besoka de olika projektomradena. Enligt de andra volontarerna har ar det tydligen ganska oorganiserat nar det kommer till jobbet har sa far se hur det verkar. Finns en hel del andra projekt har an i Lalsot, bla. alderdomshem och natt skoldpadds projekt. For min del sklulle jag garna fortsatta med teaching vilket jag tror ar mojligt sa det blir nog bra.

Nu ar jag valdigt trott sa ska ga och lagga mig. Delar rum med Betina och en tant fran Tyskland, hon verkar lite halv mysko men ska nog ga bra hehe. Internet har ar mycket battre an I Lalsot sa forhoppningsvis ska de bli lite battre med uppdateringarna nu. God natt!

Efter tre av sex veckor...

Efter en lång Halloween helg med party kläder och extrem kyla så har jag självklart blivit sjuk. Helgen var både misslyckad och lyckad. Halloween var ju på söndagen men det hindrar en inte från att börja festen redan på fredagen, då var det nämligen pre-pre-halloween party och lördag pre-halloween party. Vi "minderåriga" (under 21) kunde inte gå på de coolaste festerna, exempelvis den i Empire State Building, så vi fick nöja oss med klubben Pacha på fredagen där åldersgränsen är 19. Vi klädde ut oss och hade roligt i början men sen blev det för mycket folk och kaos så man kunde inte ens dansa. Tog en halv timme att köa sig fram till toan och alla människor var jobbiga. Besvikna gick vi därifrån tidigare än planerat. På lördagen tog vi det bara lugnt för jag kände att jag höll på att bli sjuk. Vi var på campus hela dagen och gjorde inte annat än att äta och kolla på film, riktigt skönt.

På söndagen mådde jag bättre så jag och Julie åkte in till manhattan tidigt på förmiddagen. Det var en jätte mysig dag, solen sken och barn med kostymer sprang runt och sa Trick-or-treat i alla butiker, jättegulliga! Vi promenerade runt i lower east sida och east village vilket är mindre comersiella områden, det är skönt att fly det extrema "city" ibland. Gamla (lite sunkigare men också charmigare) gator, små vintage butiker, desgners har sina sample sales, det finns gamla secoundhand butiker och mysiga restauranger och cafeer. När vi var inne på en secoundhand butik så började vi prata med en kille som visade sig vara dj och han jobbar på flera av de bästa klubbarna i new york. Han blev väldigt förvånad över att vi inte hade några planer för kvällen, det är en orkriven lag här att man måste gå på ett halloweenparty på självaste halloween. Vi sa att vi var "för små" men han sa att han kunde fixa in oss så vi träffade honom och mågra kompisar på en bar på kvällen. Sen gick vi till en grym klubb där Heidi Klum hade sin halloween fest!!! Hur  coolt som helst, klubben var grym och spelade sån musik jag älskar. För er som inte vet vem Heidi Klum är kan jag berätta att hon bland annat är en världskänd toppmodell och är programledare för Project Runaway.  Med hjälp av vår nyfunne vän kom vi in utan problem och dansade hela natten på "New yorks hetaste halloween party" som dom sa. Eftersom alla var utkläda såg jag inga kändisar men jag har sett dom på mingelbilderna efteråt hehe.. Så här såg Klum själv ut.

Eftersom att vi bor ganska långt från manhattan kom vi inte hem förens klockan sju på måndagsmorgonen (nu misstänker jag att farmor får en hjärtattack) och sen dess har jag legat i sängen. Blev extremt förkyld efter den långa natten och idag har jag haft feber. Har bara legat i sängen och kolat Harry Potter, sovit och ätit frukt, så jag hoppas jag känner mig bättre och kan gå till skolan imorgon.

Lower East side:


Mellan shoppingen och partyt på söndagen hann vi också kolla på Halloween paraden. Lite dåliga bilder men den var väldigt roliga att se. Många stora "monster"



Planerna för resten av veckan är många och förvirrande men vi får se hur det blir. En sak som är säker: det finns extremt mycket roligt att göra i denna stad! Så fort jag känner mig frisk igen ska jag hitta på något skojj. Drygt tre av sex veckor har gått och det känns fortfarande inte som att jag gjort hälften av det jag vill hinna med.

Vi hörs snart igen.

Hugs and kisses!

Namaste for sista gangen fran Rajasthan

Nast sista kvallen i Lalsot. Det borjar kannas valdigt sorgligt att aka harifarn! Nu efter snart fyra veckor har man verkligen kommit in i livet har och borjat kanna alla lite narmre. Kommer verkligen sakna alla roliga manniskor! Personalen har ar hur skon som helst. Vissa av de, speciellt var chauffor Babo kommer saknas skarpt! Sen kanns det ocksa extra tungt att jag och Betina lamnar Marthe ensam i var hydda. Nu har vi bott tillsammans i nastan en manad sa det kommer kannas tomt i Goa utan henne. Men som alltid traffar man ju nytt folk sa hoppas pa det basta! Ar ju trots allt mitt eget val att aka till Goa, kommer formodligen kanna samma sak nar det blir dags att lamna det stallet. Veckan har har flytit pa. Ar for tillfallet sjalv pa morgonlektionen men det har gatt bra. Ar dock lite svart att planera lektionerna den har veckan eftersom det ar Divali. Man vet alltsa aldrig vilka eller hur manga barn som kommer. Dessutom ar mer an halften av de barnen som dyker upp barn jag aldrig traffat forut sa det blir till att improvisera lite. Idag fick de rita sitt favoritdjur och skriva namnet pa djuret pa engelska. Sen lekte vi en lek med fargerna som nu borjat satta sig hos de flesta. I morgon blir min sista arbetsdag innan jag aker sa da blir det nog mest till all bara leka och ha kul. Under de snart fyra veckorna jag vart har har man verkligen fatt sina favoriter bland barnen, kommer sakna vissa!! Har kommit underfund med att jag gillar mina morgonbarn mest! De gar i forsta och andra klass och ar (for det mesta) helt underbara. Har dessutom markt att vi faktiskt lyckats lara de lite saker under var tid har. Kroppsdelarna sitter som en smack nu vilket gor mig valdigt stolt :D Sa till en annan inte lika trevlig del. Lagret har invarderats av rattor. Inte moss, jo de ocksa forresten, men vi snackar stora feta rattor! Igar hade jag precis last in mig pa toan nar jag horde natt som kraffsade i hornet vid soptunnan. En stor acklig ratta springer fram, jag skriker det hogsta jag kan och flyger upp pa toastolen. Rattan blev ju minst lika radd som mej sa den tryckte sig ut i en liten springa mellan den lasta dorren och vaggen. Senare pa kvallen fick vi en falla, den hann inte sta i var hydda langre an en timme forran det satt en ratta dar. Samma sak hande idag, fallan har statt hela dagen och nar vi kom tillbaka efter middan satt en ratta till dar. Superduperackligt! Jag kan ta spindlar, ormar och kryp men rattor ar nagot jag verkligen inte uppskattar! Tur nog har jag och Marthe var kare van Betina som raddar oss nar de kommer. Som jag namnt ar det Divali pa fredag sa undervisningen blir som sagt inte som vanligt denna vecka. Min eftermiddagsskola ar darfor stangd sa idag passade jag pa att folja med Betina, som jobbar pa day care center, pa community visit. Da gar man runt i byarna kring Lalsot och halsar pa familjer och pratar om olika amnen som halsa, vikten av undervisning osv. Det ar otroligt intressant att se hur de lever och manga av familjerna tillhor barnen som vi undervisar vilket gor det hela extra skoj! De ar otroligt gastvanliga, bjuder pa chai och vill sminka oss och stalla massa fragor. De ar helt enkelt valdigt nyfikna pa oss utlanningar! Om det ar en sak jag blivit van med har borta sa ar det att bli stirrad pa, kommer kannas konstigt att komma hem igen och vara precis som alla andra hehe. Oj det blev langt detta. Passar pa nar det knappt ar nagra folk har. Men detta blir sista inlagget innan Goa. Sa ha det bast ta hand om varandra i snon, saknar er<3

RSS 2.0