Guatemala

Hej hej! vad roligt att sa manga av er kommenterar, det gillar vi har borta!

Vi har nu varit i Guatemala i tre dagarm narmare bestammt i karibien staden Livingstone. Det ar kul att vara tillbaka i spansktalande land tycker jag Lisa men mathilda blir lite irriterad over att inte kunna komunisera lika latt med alla. Men jag far ha basic privat lektioner med henne sa ar vi bada sakert grymma snart. Livingstone ar en liten by men i princip en gata. Det ar gulligt men  finns ingen strand eller sa mycket att gora sa nagra fa dagar racker.

Vi har haft turen och traffat ett amerikanskt par som bade ar vana backpackers och riktiga guatemala experter. Forst vi hade tankt aka den typiska turistrutten langs motorvagen upp till norra guatemala men nu far vi hanga med amerikanarna istallet som visar oss mer av landet och sma byar pa vagen. Guatemala ar ju inte alls ett osakert land for turister men det kanns anda battre att aka med dom som har koll och sa slipper vi gora lika mycket research. Nu kan vi ta det lite lugnare och bara folja efter.

Sa imorgon aker vi ifran Livingstone och aker genom kanalen Rio Dulce in mot El Estor och Lanquin. Sen om ca 4 dagar aker vi upp till Flores vilket ar en stor stad sa da kan vi nog blogga igen!

Kramar!

Placencia

Hej aterigen!

Har ar allt forfarande lika underbart som sist vi skrev! Har nu forflyttat oss till Placencia i sodra Belize efter sju natter pa Caye Caulker som vi gillade otroligt mycket! Har egentligen inte gjort sa mycket men har traffat en hel del harliga manniskor och slappat rejalt. Jag (mathilda) var ute och dok i torsdags vilket var helt otroligt! marinlivet har ar verkligen en fantastisk sevardhet. Vi hann ocksa med en halvdags snorkeltur dar vi fick se bade hajar och klappa pa storra stingrockor, valdigt haftigt! En dag var vi ocksa ute pa fisketur. Drog upp tva stora baracudas och fick aven prova pa att fiska hummer vilket var en smatt omojlig uppgift... men valdugt kul att se hur de gar till! Sen slangdes fangsten pa grillen och vi fick en valdigt smarrig middag kan jag lova!

Har i placencia finns de inte sa mycket mer att gora an att hanga pa stranden, nagot vi iof gillar valdigt mycket! Men imorgon ger vi oss av till Livingstone, Guatemala. Forst buss i ca tre timmer och sen bat sista biten. hade forst tankt aka in i Guatemala fran norra Belize men efter lite research vat planerna andrade.

kan passa p att namna att vara mobiler fortfarande inte fungerar... Kankske blir det battre i Guatemala annars blir det endast internet i fortsattningen. Fortsatt las och kommentera vi hors snart igen!

Pussar och kramar fran Karibien!

Caye Caulker, Belize

Hej allihopa!!

Vi ar pa lilla paradison Caye caulker i Belize. Det ar karribbien style med rasta killar, reaggie, palmer, pelikaner, turkost vatten, drinkar och manga mojligheter att snorkla/dyka! Redan efter en dag misstankte vi att vi nog kommer vara fast har veckan ut. Vi gor ingen mer an att tar det lugnt. Det ar jattelitet utan bilar och sa avslappnad stammning det bara kan bli.

Pa baten hit traffade vi tva svenska tjejer, en svensk kille och en norsk kille som vi spenderat tiden har med. Igar pa alla hjartans dag lyxade vi till med med middag pa restaurang och nagra drinkar. Valdigt trevligt hade vi!

Nu ska vi gora oss i ordning, kopa mat och dricka och spela lite kort med resten av scandinaverna.

Vi har ingen mottagning pa mobilerna har ute pa on. men vi forsoker hora av oss sa fort vi forflyttar oss :)

Puss o kram! / Lisa

Bilder fran Havanna


Gata i Old Havana


Havannas strandpromenad Malecon


Gatan "Callejon de Hamel" med fina gatumalningar


Playa del Este


Lunch pa playan


Centro Havana


En av alla gamla 50-tals bilar


Utanfor vart casa

Storyn so far

Efter en mycket fin beskrivning av var resrutt vart det nu dags for mig att skriva lite om vad vi gjort hittills. Har idag vart borta i en vecka och denna vecka har spenderats i Cubas huvudstad Havanna. Finns valdigt mycket att beratta men sammanfattningsvis kan man saga att resan inte kunde borjat battre!

Havanna ar en otroligt charmig stad med massor av fina byggnader och harliga manniskor. Maten ar ingen hojdare men vi har overlevt pa mat fran hal i vaggen langs med gatorna, folk oppnar upp sina vardagsrumn och saljer mat till forbigaende. Valdigt billigt och bra for var budget. Har blivit mycket vandring runt i staden da vi bodde valdigt centralt med gangavstand till alla sevardheter. Den delen dar vi bodde heter Central Habana medans de flesta turisterna ror sig i Habana Vieja som ar den gamla delen av staden med massor av sma mysiga gator och vackra byggnader och torg.

Har ocksa blivit en hel del musik och dans. I sondags besokte vi Callejon de Hamlet som ar en gata full med konst pa vaggarna. En dag i veckan har de musikframtradanden dar och vi sag en riktig rumba show vilket var otroligt haftigt! Salsan ar overallt och vart man an gar sitter nan och spelar eller sjunger. Vi hade ocksa turen att traffa tva lokal killar som visat oss runt och lart oss ta ett och annat salsa steg, aven om vi har mycket kvar att lara...

Kommunismen marks dock tydligt och gatorna kryllar av poliser som haller koll pa allt och alla... Och efter att ha pratat med en hel del cubaner ar det tydligt att allt ar langt ifran perfekt i detta land. Men trots detta ar vi otroligt nojda med var forsta vecka och Cuba ar verkligen ett land jag skulle vilja besoka igen!!

Nu befinner vi oss i Mexico och allr ar toppen!
Puss och kram fran Mathilda!

El Viaje

Hejsvej! Nu sitter vi pa ett trevligt guesthouse i Cancun, det regnar tyvarr men vi har atit underbar mexikansk mat sa vi ar glada anda. En vecka pa Cuba har gick valdigt snabbt och idag overlevde vi en skakig flygning till Mexico. Snart berattar vi mer om var tid pa Cuba, men forst tankte jag bara beratta lite om vara planer for denna resa. Det verkar som att manga inte riktigt forstar vart vi ska och hur vi ska aka sa jag har lovat att skriva det har :)

3/2-10/2 Havanna, Cuba. Stadsliv, mojitos, salsa/rumba, strander m.m

10/2
Flyg till Cancun, Mexico. Cancun ar mexikos storsta turistort sa vi kommer bara stanna nagon eller nagra dagar for att kolla runt lite och sen hitta en buss till Belize. Och ata god mat!

Om nagra dagar ar vi alltsa troligtvis i Belize. Belize ar ett litet land med manga oar och ett stort barriarrev. Sa det blir chill o-liv pa strander med dykning och snorkling. Vi kommer nog bara stanna en vecka I Belize och inte besoka mer an tva olika platser.

Sa runt den 20:de ar vi i resans fjarde land Guatemala som ar storre med mycket att se sa darfor kommer vi stanna langre, kanske tva veckor. Forst ska vi till Flores for att se Tikal (ruiner fran Maya indianerna) och sen kanske aka till en by som heter Livingstone dar det ska vara harlig stammning med karibien kannsla och reaggie musik. Sedan blir det Antigua som ar Guatemalas foredetta huvudstad och ska vara valdigt mysigt. Vet inte riktigt vad man gor dar forutom att besoka en vulkan och gar runt och kollar i staden. Sista platsen vi besoker ar Chichicastenago vilket ar en stad/by kand for sina extremt stora marknader. Sen aker vi buss fran Guatemala genom Nicaragua och Honduras (troligtvis utan att stanna) for att komma till Costa Rica.

Sa Costa Rica ar nasta stopp som ar valdigt exotiskt med djungel, vulkaner och surfparadis. Vi vet inte exakt vart vi kommer aka men det later valdigt nice sa vi stannar nog en till tva veckor. Finns dock en risk att det ar mycket turister for det ar populara destinationer for amerikanare.

Nagon gang i slutet av mars aker vi till Panama. Dar ska vi sjalvklart till Panamacity, se panama kanalen, besoka Boccas del Torro (oar med djungel och strand) och forhoppningsvis besoka det inhemska Kunafolket. Sedan ska vi pa nagot satt ta oss fran Panama till Colombia, antagligen med bat eller sa maste vi boka ett flyg.

I Colombia kommer vi bara vara i en stad langs kusten som heter Cartagena. Det ska vara ett karibien-aktigt stalle med strander, salsa och cool arkitektur tror jag.

Darifran har vi sen en flight den 15/4 till Lima, Peru. I peru ska vi spendera nagra dagar i Lima, sen aka langs kusten upp till oknen och vidare till Cusco vilket ar en stor stad som ska vara valdigt trevlig. Darifran utgar man ocksa ifran nar man ska vandra inkaleden vilket vi gor 29/4-2/5. Efter Cusco aker vi till Titikakasjon dar det ska vara valdigt vackert och man kan besoka indianer som bor pa sjon.

Titikakasjon gransar ocksa till Bolivia sa dit aker vi efter med forsta stopp La Paz. Sen har vi tre veckor da vi ska ta oss ner genom Bolivia till Buenos Aires i Argentina. Och darifran flyger vi till stockholm och traffar er igen den 26/5.

Vi saknar inte snon overhuvudtaget och ALSKAR att resa igen.

Ha det bra hemma! Kramar fran Lisa

RSS 2.0