Peru!

Hej allihopa! Nu har det gatt ett tag sedan senaste inlagget... Mycket har hunnits med pa denna tid!

Till att borja med har vi nu bytt land och har varit i Peru i en vecka. Kanns lite som att vara i Guatemala igen, hoga, hoga berg, massa farger overallt och indianbefolkning. Vi borjade med fem natter i huvudstaden Lima som vi verkligen gillade! Vart mycket vandrande omkring och en del party. Traffade ju som sagt Lisas van Marcos fran New York som visade oss runt, nagot vi verkligen uppskattade! Sen bodde vi ocksa pa ett valdigt bra hostel med manga trevliga manniskor och en mysig bar man kunde hanga i.

Efter Lima drog vi vidare till Ica och Pisco, ner soder i landet. Dar akte vi till Ballestas Island. En o i stilla havet fullproppad med faglar, pingviner och sjolejon! Var faktiskt valdigt haftigt att se eftersom vi akte runt i en liten bat som akte valdigt nara allting. Var nastan sa vi kunde ta pa sjolejonen nar dom lag och stekte sig i solen. Sen vart det vidare till Huacachina. En liten by belagen runt en pytteliten sjo och som ar omgiven av gigantiska sanddynor. Har var tanken att vi skulle prova pa sandboarding, glida ner pa en brada i sanden. Men som vi redan fatt erfara blir inte allting alltid som man tanker sig nar man reser... Lisa vart dalig och var tvungen att upsoka sjukhus. Inget allvarligt, en infektion i halsen plus urinvagsinfektion som gjorde att hon fick valdigt ont. Sa efter en natt pa sjukhus har i Cusco plus en penicilinkur ar allt bra sa ni behover inte oroa er dar hemma. Hon kommer ocksa vara fit for fight infor Inkaleden sa vi ar valdigt glada har borta :)

Vi ar alltsa nu 3500 meter over havet i Cusco och om fem dagar blir det inkaleden sa vi blir kvar har i ca en vecka. Ska bli skont! Glad pask pa er dar hemma hors snart igen!

Kommentarer
Postat av: mormor Rigmor

Skönt att få lite uppdatering av er resa. Synd att du Lisa blev sjuk, men jag hoppas ni blir friska tills ni skall gå Inkaleden. Det behövs nog några dagar på högre höjd innan man går den. Förresten så fyller du ju år i morgon så Grattis Lisa.

Kramar från mormor

2011-04-25 @ 09:38:57
Postat av: Mamma Kerstin

Jag säger som mamma, skönt att höra från er. Resan låter som vanligt härlig, hur många olika djur kan man få se på en resa...

Vila upp er nu och ladda inför Inka så hörs vi imorgon.

Kramar

mamma (som precis ätit frukost i uterummet)

2011-04-25 @ 10:09:28
Postat av: Anders

Sköt om er och ha det BÄST! ;)

2011-04-25 @ 11:43:39
Postat av: Ing-Marie och Folke

Hej på er Äventyrare !

Alltid lika kul att höra om era äventyr.

Vad synd om Lisa som blev sjuk, men som tur är så fixande till sej.

Vi har nu flyttat ut till stugan och vädret är kanon.

Ha det nu fortsatt bra.

Kramar från Ing-Marie o Folke

2011-04-27 @ 09:54:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0