Segelturen

Hej allihopa!

Vi har gjort valdigt mycket roliga saker de sista dagarna sa darfor har vi tyvarr inte haft tid att blogga. Men NU ka vi beratta om seglingen :)

Forst var vi som sagt 4 hela dagar i San Blas vilket var helt underbart vackert. Vissa oar var extremt sma ungefar bara 10 m langa och bestod av bara sand och en elelr tva palmer. Jag och Mathilda klom pa att dom sag exakt ut som oarna man brukade rita nar man ar liten. Sa vi seglade runt pa en lyxig bat blad alla dessa oar och turkost kristallklart vatten, lite for bra for att vara sant. Vi stannade pa 4 olika stallen dar vi fick snorkla, bada och ga i land pa oarna. Pa ett stalle fanns det ett gamalt vrak vi snorklade pa vilket var valdigt coolt! Det vaxer manga fargglada koraller och sa samlas tusentals fiskar dar runt sa det var som att simma i ett stort fint akvarium. Och lite spannande att simma "in" i vraket :)

Kuna indianerna bor i sma hyddor pa oarna och var jattegulliga. Vi kom till en liten by dar det bodde 3 familjer som hade ca 10 hyddor, valdigt gulligt! Vi gick dit och direkt sprang det fram tva barn som vi lekte med ett tag och alla var trevliga och ville prata med oss. Tyvarr pratar dom sitt egna Kuna sprak men vissa kan spanska ocksa sa vi kunde forsta varandra tillrackligt i alla fall. Oarna var vackra att ga omkring pa och vi gick ofta bara ett varv runt on och plockade lite snackor eller satt och tog det lugnt.

Vi sag valdigt manga exotiska djur dessa dagar. Bade nar vi snorklade och nagara ganger fran baten sag vi skoldpaddor, alltid lika sota! En morgon nar vi satt och at frukost simmade en grupp delfiner runt bland batarna och en kvall kom tva stora leopard-stingrockor! Det fanns lampor under baten som kanptenen tande sa havet blev upplyst som en pool pa kvallen och da kom rockorna dit. Dom ar valdigt vackra och coola! Vi hade lite kycklingrester vi slangde i vattnet och da borjade dom till och med hoppa upp over ytan vilket var lite chockerande men mest underhallande! Vi sag ocksa hajfenor tva ganger.. det var val lite coolt med aven laskigt enligt mig! troligvis var det mindre reefsharks som inte ar farliga men jag ville inte bada mer den dagen anda.

Efter att ha tagit det lugnt pa baten, atit valdigt god mat varje dag (hummer till och med!) och njutit av de vackra oarna var det dags for seglingen pa oppet hav. Det var val inte riktigt lika roligt med det gick bra, enligt kaptenen hade vi valdig tur med vadret sa havet holl sig lugnt. Det tod 26 timmar och satt mest och kollade pa havet. Vatten, vatten, vatten.. 

Vi var valdigt lattade nar vi antligen sag Cartagenas skyline framfor oss. Det hade hunnit bli morkt igen och staden var upplyst sa det var lite haftigt att aka in i hamnen.

Nu har vi hunnit vara tre dagar i Cartagena men det berattar jag mer om lite senare for Mathilda ar hungrig! Ska forsoka ladda upp lite bilder snart ocksa!

Puss och kram!


Kommentarer
Postat av: Anders

Skööönt att det gick bra och att havet höll sig lugnt ;) Ha det bäst!

2011-04-10 @ 19:47:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0