Sista dagen i Colombia

Hej hopp! Som vanligt gar tiden alldeles for fort och det har blivit dags att byta land igen. Ar alltid lika blandade kanslor nar det ar dags for flytt. Kul att komma till nya platser men detta ar ju ocksa en paminnelse om att resan blir kortare... Hur som helst flyger vi iaf till Perus huvudstad Lima imorgon fredag. Hej da till stekande varme och hej till kyligare bergstemperatur.

Vi har nu vart i Colombia i tio dagar och det lilla vi nu hunnit se av landet gillar vi skarpt! Kom ju till kuststaden Cartagena efter seglingen och dar stannade vi forst i fyra dagar. Ar ju en gammal spansk kolonialstad sa ar valdigt mysigt att bara vandra runt i den gamla stadsdelen bland alla fargglada byggnader och dricka lite kaffe pa natt mysigt cafe. Under de dagarna traffade vi ocksa en svensk kille, Ake, som vi umgickls en hel del med. Det var ocksa med honom, plus italienaren Paulo som vi traffat flera ganger tidigare under resan, som vi gjorde en liten minitrip till strandorten Taganga. Dar gjorde vi egnetligen inte sa mycket mer an att hanga pa stranden men eftersom strandlivet snart ar over for var del kandes det bara skont att njuta av det en sista gang. Jag passade ocksa pa att dyka igen vilket var lika kul som alltid! Var dessutom otroligt billigt vilket jag som fattig backpacker alltid uppskattar. Sen i tisdags bar det for min och lisas del av till Cartagena igen dar vi nu befinner oss i vantan pa flyget. Sa igar passade vi pa att ta en lektion i latinodans, salsa och merenge. Nagot vi kande att man bara maste gora om man ar i Colmbia, plus att vi lange velat gora detta! Vi var sex elever plus en larare. Var ju valdigt basic allting men valdigt kul! Ar sa mycket glade i latinsk dans och musik! Kanner dock for min egen del att jag skulle behova mer an 90 min traning for att fa in det hela.

Sa idag blir det en sista dag i mysiga Cartagena och tidig laggdags, flyget gar nio imorgon bitti. Har en lang resa framfor oss, ca 12 timmar da vi har en hel del melanlandningar att se fram emot... Sen pa lordag ska vi trafa lisas peruanske van Marcos, som hon pluggade med i New York. Ska bli valdigt kul att hanga med en local som verkligen kanner till staden.

Hoppas ni har det bra, vi har forstatt att varen kommit nu. Harligt for er!
Pussar och kramar fran Mathilda och Lisa.

Kommentarer
Postat av: Mamma Kerstin

Åhh va härligt med alla fina bilder! Jag har tittat på dom ni la ut senast varje dag på jobbet den här veckan. Uppiggande när man sitter vid datorn och sliter. Här hemma njuter vi verkligen av att det börjar bli grönt och solen som värmer. I kväll har Pelle tagit moppen till fotbollsplan, ett vårtecken det med. Hoppas resan går bra!

Kramar

Mamma

2011-04-14 @ 22:02:26
Postat av: Anders

Nice, kul att ni har kontakter i Peru/Lima, klart att det blir skillnad än att köra vanliga turist stuket! Ha det bäst! ;)

2011-04-15 @ 01:33:21
Postat av: Ing-Marie och Folke

Kul att se bilderna och få lite hum om hur det ser ut där ni är.

Ni verkar att må bra och har kul det gör oss här hemma glada.

Vi ser fram emot fler bilder och info.

Sköt om er nu. Kramar från oss.

2011-04-17 @ 12:22:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0