Hola amigos!

Sa har vi aterigen bytt land! Fort gar det men vi njuter anda av varje sekund kan vi lova!

Befinner oss just nu i Monteverde i Costa Ricas hogland. Hit kom vi imorse efter att vi igar korsade gransen och tog oss till den lilla halan Los Juentes dar vi fick sova en natt eftersom sista bussen hit till Monteverde redan hade gatt.
Planen nu ar dock att lamna detta stalle redan imorgon och ta oss over till den karibiska kusten och surfstaden Puerto Viejo de Talamanca. Vi har redan hunnit med en hel del har idag vilket ar valdigt bra da vi inte har all tid i varlden precis... Anledningen till att sa manga kommer hit till Santa Elena i Monteverde ar for den underbara naturen! Har finns massor av aventyrliga aktiviteter och tva stora cloudforests reservat dar man kan vandra. Vi har darfor idag tagit en tur och vandrat over broar som ar uppspanda mellan traden. Ett valdigt harligt satt att se skogen pa och det var valdigt mysigt att promenera runt i regnet bland de valdiga traden. Cloudforest kallas det for att det ar sa hogt upp, vid molnen helt enkelt. Det var otroligt vackert och vi holl bada med om att det var den mest frodiga grona skog vi nagonsinn sett.

Denna lilla tur tog oss ungefar tva timmar sa nar vi kom tillbaka hade vi aven tid att gora en nightwalk i en anna skog har i omradet, med chansen att se en hel del coola djur. Sa med varsinn ficklampa och en grupp pa ca 10 pers och en guide vandrade vi in i den svarta skogen. De flesta djur ar ju som mest aktiva pa natten vilket ar anledningen till att man gar nar det blivit morkt. Det var riktigt harligt att trampa runt i morkret och vi fick faktiskt se en hel del haftiga djur, ormar, grodor och en jattestor vandrande pinne. Men de vi mest kommer minnas ar den enorma randiga tarantellan (en sann man annars bara ser i akvariet pa skansken) och sengangarna som hangde uppochner och kakade i traden. Sammanfttningsvis vart det en riktigt brea dag och det var sa skont att rora pa sig ordentligt, nagot som det tyvarr rader lite brist pa annars... Detta maste vi dock ta tag i da Inka faktiskt borjar narma sig sa smatt.

Just det, kan ju passa pa att beratta om vulcanoboardingen som var anledningen till at vi dela pa oss for en natt. Det hela gar ut pa att man forst vandrar upp till toppen pa vulkanen Cerro Negro utanfor staden Leon i Nicaragua. Det ar den yngsta vulkanen i landet och den ar aktiv. Har aldrig sett en vulkan forrut sa det var faktiskt riktigt haftigt. Ingen lava vart det men det rykte en hel del ur kraten och sanden var valdigt varm. Sa, efter att ha beundrat utsikten fran toppen var det dags for sjalva boardingen. Alla fick en varsinn overall att hoppa i och en massa skydd att satta pa sig. Sen var det bara att satta sag pa bradan, som kan beskrivas som en pulka av tra, och aka utfor vulkanen i sanden. Detta kan ga riktigt fort om man bara vill. Folk har tydligen akt nastan 90 km/h. Du behover dock inte oroa dej mamma, jag akte langt under det aven om jag tyckte att de gick valdigt snabbt dar ett tag. Lite trakigt var det att man bara fick aka ner en gang men pa det stora hela sett var det anda vart det. Var bara att aka raka vagen hem till duschen efter detta da man som ni kanske kan forsta blir rejalt sandig... Sen tog jag mig till Lisa i San Juan dar vi stannade tills i onsdags. Dar traffade vi ett riktigt skont gang, kanadensare och amerikanare som vi hangde och hade valdigt kul med!

Sa imorn blir det annu enriktigt lang busstur eftersom vi ska ta oss till andra sidan Costa Rica, ca tolv timmar kommer det ta. Dar kommer vi traffa de tva svenska tjejerna som vi forst traffade i Beliza vlket ska bli valdigt trevligt. Ha de bast nu allihopa hors snart igen!

Tack och hej leverpastej. / Mathilda


Kommentarer
Postat av: Anders

Nice att ni är tillsammans nu igen. HA DET BÄSST!!!! ;)

2011-03-18 @ 06:46:08
Postat av: mormor Rigmor

Det låter väldigt häftigt med era utflykter ovan skogen och i natten. Ha det fortsatt bra och håll ihop. Kramar mormor Rigmor

2011-03-18 @ 10:55:44
Postat av: Ing-Marie och Folke

Hej ! har problem mes att kommentera. Detta är bara en test

2011-03-21 @ 18:03:47
URL: http://plahnet.blogg.se/
Postat av: Ing-Marie och Folke

Hej igen ! Det verkar att funka igen. Det lät spännande att åka utför vulkanen. Här hemma verkar våren så smått göra sitt intåg med några plussgrader på dagarna. Vi hörs igen.



Ingmarie och Folke

2011-03-21 @ 18:21:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0