San Pedro, Lago de Atitlan

Buenos Dias!

Sa var vi ater pa ny ort. Akte i Lordags eftermiddag fran Antigua till staden San Pedro som ligger vid sjon Atitlan i Guatemalas vastra hogland. Tva natter vart det i Antigua som ar en otroligt mysigstad. Den kanns dock mer europeisk an central amerikansk da det ar en gammal kolonistad fullproppad med vackra fargglada byggnader och sma cafer vart man an gar. Trevligt en stund men ocksa valdigt latt att trottna pa sa tre dagar fick racka. Under dessa dar vart vi valdigt goda vanner med tva svenska tjejer, Lisa och Maja, som vi sedan akte tillsammans med till San Pedro.

Har i San Pedro ar det mycket svalare temperatur an vi hittills upplevt sa blir till att la pa sig ordentligt pa kvallarna eftersom det ligger sa hogt upp. Aven denna stad ar valdigt mysig och kanns ocksa mer akta guatemalsk. Har ifran kan man besoka den stora marknaden i bersbyn Chichicastenango som vi gjorde i sondags. Dar vart det mycket fynda och strosande runt bland alla tusen sma stand som exploderar i farger. Vi tyckte valdigt mycket om det da det faktiskt kandes riktigt genuint aven om det aker manga tusrister dit. Utover detta har vi mest vandrar runt och tagit det lugnt. Har blivit sa mycket instensivt resande nu pa sista tiden sa ar skont att stanna pa ett stalle ett tag och inte planera sa mycket. Imorgon blir det nog en battripp runt sjon for att besoka de andra staderna som ligger runt den. Som planerna nu ser ut ska vi forsokabege oss till Niccaragua pa torsdag. Detta land var fran borjan inte med i var resrutt men efter att bara ha hort sa mycket positivt om det fran olika hall kunde vi inte lata bli. Detta innebar kortare tid i Costa Rica, ca en vecka ist for tva.

Annars mar vi fortfarande jattebra och alskar verkligen Guatemala! Det ar ett sadant kulturrikt land med sa mycket att se och upptacka. Vi har nu vart har i tva veckor och sett sa manga otroligt vackraplatser som vi aldrig kommer glomma!

Puss och kram ta hand om er dar hemma!




Kommentarer
Postat av: Helene

Hej mina vänner och tack för uppdateringen, så nu har ni varit på denna färgglada marknad som jag så gärna velat se, låter underbart. Förstod på mamma och pappa igår att det är lite skillnad från att vara i asien och det kanske känns skönt att få frysa lite ibland eller?? Här hemma rullar allt på som vanligt och vi saknar er mycket. Må så gott och var rädda om er.

Kramar Helene

2011-03-09 @ 07:06:34
Postat av: Helene

Hej mina vänner och kul med en uppdatering! Så nu har ni varit på den färgglada marknad som jag velat se, förstår att det var fantastiskt. Här hemma rullar allt på som vanligt men solen lyser varmare och längre på dagarna, härligt. Idag blir det jobb inne i stan så nu går bussen snart. Må så gott och kramar i mängder.

Helene

2011-03-09 @ 07:33:01
Postat av: mormor Rigmor

Hejsan. Så ni är kvar i Guatemala. Jag undrade just hur långt ni kommit. Det är alltid lika roligt att se era inlägg och få "följa med" på det sättet. Ska bli kul att få se era bilder i framtiden.

Ha en fortsatt trevlig resa.

Kramar mormor Rigmor

2011-03-09 @ 10:43:49
Postat av: Ing-Marie och Folke

Tjena!

Kul att höra av er igen. Det låter så bra allting att man blir lite avundsjuk, men vi får allt snällt hålla oss hemma i snö och blåst.

Spännande är det att få följa er resa, så på så sätt är vi med kan vi säga.

Sköt om er ordentligt nu och ha det fortsatt bra.

Många kramar från Ing-Marir o Folke

2011-03-11 @ 09:53:30
Postat av: Mamma Kerstin

Hej! Härlig läsning som alltid. Hoppas allt fortfarande är bra. Här smälter snön på och jag har sett både Snödroppar och Krokus idag. Satt ute och fika inlindad i en filt, det är svensk njutning det. Nu står pappa vid spisen och lagar spagetti Vongole, gissa vem som valde mat...

Lycka till på fortsatta äventyr! Kramar mamma

2011-03-11 @ 18:15:56
Postat av: Anders

Hej, skönt att höra av er! Ni har väl hört/läst om allt otäckt som händer i Japan antar jag. Jodbävning och Tsunami katastrof. Det är en Tsunami på G mot Hawaii och så småningom Sydamerika. Då ni är i Niccaragua som gränsar ut mot Stilla Havet så take care. Hör av Er smart igen! ;) Lite info från Sveriges Ambassad i Guatemala:

http://www.swedenabroad.com/Page____79044.aspx

2011-03-12 @ 12:14:41
Postat av: Susanne

Hoppas ni mår bra fortfarande och att vi snart får höra av er igen! Lika kul att läsa varje gång om era uppleveser. I dag är det grått här hemma men i går var det faktiskt en underbart solig dag:) Ha det forstatt bra och hör snart av er igen.

Kram

Mamma

2011-03-13 @ 16:57:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0