La Paz

Nu har vi varit tre dagar i kaotiska La Paz. Staden ar belagd i en dal mellan snotackta bergstoppar vilket ar valdigt vackert. Det bor ca 2 miljoner invanare har och gatorna gar kors och tvars och upp och ner vilket gor det lite forvirrande. Men det ar harligt!!  Vi har gatt runt pa marknader, varit uppe pa ett berg och sett en fantastisk utsikt och festat lite med kompisar pa vart hostel.

Det finns en valdigt speciell "haxmarknad" har dar dom saljer valdigt mycket konstiga saker som ska ge dig tur osv. Exempelvis saljer dom torkade lamafoster som man ska grava ner i jorden innan man bygger hus for att ha det inte ska handa nagot daligt. Och sa saljer dom manga religiosa symboler och figurer  som ska ge tur pe resan, tur i karlek m.m Och sjalvklart finns det tusentals olika piller, pulver och vatskor som ska ha mirakel effekter och hjalpa mot allt mojligt konstigt.. Man blir lite skeptisk men det ar kul att ga runt och kolla, det ar valdigt mycket fina och fargglada saker.. men lamaforstrena ar hemska.

Vi trivs valdigt bra i staden och har ett valdigt bra hostel sa vi stannar nog tva natter till. Sen bar det av till sodra Bolivia och staden Uyuni darifran man besoker saltoknen. Kommer nog aka pa en tredagarstur for alla vi traffat sager att det ar valdigt coolt.

Nu ar det bara 16 dagar tills vi lamnar denna kontinent. Det ar nog bra att vi har flygbiljetter bokade annars finns det en risk att man hade stannat har laaaaange till (iafl jag Lisa).

Kramar!

Kommentarer
Postat av: Helene

Jaja men du kan väl komma hem så vi får krama dig lite innan du drar igen. Låter häftigt med cyklandet och bra att ni inte skadade er något. Nu längtar vi till vi får se er här hemma i sommarvärmen.

Kramar Helene

2011-05-11 @ 07:21:19
Postat av: mormor Rigmor

Det låter inget vidare med lamafoster eller de andra konstiga sakerna heller. Det gäller nog att veta vad man stopper i sig eller smörjer in sig med.

Morfar och jag har varit i Borberg i dag och gått uppåt toppen. Vi har sommarvärme och det kvittrade fåglar enormt där uppe. Har ännu inte sett tranorna men fått tips om var jag kan se dem. Sköt nu om er och så vill vi väldigt gärna att ni kommer hem snart.

Kramar mormor Rigmor

2011-05-11 @ 15:39:06
Postat av: Mamma Kerstin

Jag är också glad att ni bokat flyg hem, för nu längtar jag jätte mycket efter dig (och Mathilda också)!!! Dessutom är jag väldigt nyfiken på att se era kort och höra mer om upplevelserna.

Kramar

Mamma

2011-05-11 @ 21:21:06
Postat av: Susanne

Ja, slutet på er resa närmar sig:( Tråkigt för er men kul för oss här hemma att ni äntligen kommer hem:) Man är lite orolig ibland över alla era äventyr! Ha det nu så bra ni bara kan den sista tiden.

Kram på er!

Susanne

2011-05-12 @ 23:06:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0