Argentina

Hej fran argentina!

Mycket har hant sen sist. Vi spenderade nagra till dagar i La Paz och njot av stadens kaos och marknader. En dag gjorde vi en dagstur till "the death road". Utanfor La Paz finns en vag som sags varit varldens farligaste. Den slingrar sig langs bergen och ar inte bredare an nagra meter pa vissa stallen. Och har ett hundrameters stup pa ena sidan.. valdigt laskigt!! Manga bgilar och bussar har genom tiderna akt ner for stupet och hundratals manniskor har dott men nu ar vagen avstangd. Istallet har det blivit men turist attraktion att man cyklar vagen med mountainbikes vilket mathilda sjalvklart ville gora. Jag tvekade lange med bestamde mig sen for att vaga gora det vilket jag ar glad over! Det var valdigt haftigt natur med hoga berg, djungel, vattenfall och sjalvklart extrema stup! Jag trodde det skulle vara valdigt laskigt med det kandes valdigt sakert. Man cyklade i sin egna takt (jag och mathilda var alltid sist i gruppen haha) och holl sig fran stupet hela tiden. Ofattbart att bilar ens overvagde att kora dar forut!
Efter La Paz akte vi som planerat till Salar de Uyuni, alltsa varldens storsta saltoknen. Vi var en grupp pa sex personer som akte runt med en guide i en jeap i tre dagar. Forutom saltaknen sag vi laguner i olika farger, massa lamor och flamingos, geisrar, valdigt haftiga oknen landskap, konstigt formade stenar/berg och sa badade vi i varma kallor. Vi overnattade i sma hus mitt ute i ingenstans vilket kanndes like konstigt. Vi var alltid pa valdigt hog hojd over havet, som ma 4800 sa det var extremt kallt. Vi hade pa oss tre par byxor, tva par raggsockor, fem trojor, jacka, mossa, vantar och tva sjalar for att halla oss varma. Och sa kande man att det var jobbigt att andas for att man inte fra nagot syre. Det ar man inte van vid om man kommer fran sverige!
Vi kanner verkligen att vi ar vana backpackers nu fortiden! Att aka nattbussar och att vara smutsig har vi statt ut med manga ganger nu. Bara nagra timmar efter vi kom tillbaka fran saltoknenturen sa hoppade vi pa en nattbuss ner mot sodra Bolivia och staden Villazon som ligger pa gransen till Argentina. Vi kom dit klockan fem i morse och kande oss valdigt slitna. Varken pigga eller glada kan jag lova!  Vi spenderade nagra timmar vantandes pa att immigrationskontopren skulle oppna, sittandes pa vara vaskor pa marken och ater lite billig gatumat. Nar vi sen skulle ta oss over gransen blev det lite krangel sa vi var tvungna att muta bolivianska polisen (hur fel korruption an ar var vi ganska tacksamma vid det tillfallet) for att ta oss ur landet. Sen nar vi val var instamlpade i argentina var det bara att satta sig pa en buss igen och klockan sju ikvall kom vi fram till staden Salta i norra Argentina. Da hade vi inte duschat, tvattat ansiktet eller haft en normal toa sen la Paz fem dagar tidigare, gissa om det var skont att checka in pa ett hostel och ta en dusch!!
Eftersom vi inte har lang tid kvar av denna resa foroker vi bara ta oss ner till slutdestinationen Buenos Aires sa snabbt som mojligt. Men det ar 40h dit ner fran Bolivia sa vi delar upp resan lite. Det blir en natt har i Salta, sen en nattbuss till Cordova, en natt dar och sen var sista natt pa buss som tar oss till Buenos A. Sa om allt gar som planerat borde vi vara framme torsdag morgon.  Hur mycket vi an alskar backpacker resandet sa ska det bli ganska skont att inte slapa runt pa ryggsacken langre. Den ar valdigt tung och proppfull nu!
Kramar!!

Kommentarer
Postat av: Anders

Sköönt att höra ev er! Ni är så välkomna hem så....take care! ;)

2011-05-16 @ 06:24:41
Postat av: Helene

Håller helt med Anders på alla plan, längtar oerhört mycket.

Kramar

2011-05-16 @ 06:53:12
Postat av: Anders

Farligt med VACKET! ;)



http://www.youtube.com/watch?v=sPbEkGKDM8E&feature=related

2011-05-16 @ 07:07:15
Postat av: Anders

En till ;)



http://www.youtube.com/watch?v=26lvJwv2Dso&feature=related

2011-05-16 @ 07:16:07
Postat av: Susanne

Ja, det är tur att vi här hemma inte alltid vet vad ni utsätter er för! Man kan bli nervös för mindre:) Men det är otroliga minnen som ni kommer att ha glädje av resten av livet. Nu är det inte långt kvar tills vi får träffas och vi längtar!!! Forstsät va rädda om er.

Många kramar från

Susanne

2011-05-16 @ 11:17:37
Postat av: mormor Rigmor

Håller med Susanne,det är tur att man inte vet vad ni gör ibland. Då skulle vi vara ändå mer nervösa för er än vi är nu. Nu längtar vi efter er så vi hoppas allt går bra och att vi ser er på Svensk mark snart. 10 dagar kvar!!! Morfar och jag kom hem från Soll idag och det blommar för fullt här hemma.Det är så vackert ute.

Sköt om er och kramar från mormor Rigmor

2011-05-16 @ 18:17:30
Postat av: Ing-Marie och Folke

Oj oj oj vilka äventyg ni har upplevt, spännande och ibland farligt ,men oj vad ni är tuffa.

Nu får ni väl ta det lite lugnt till ni ska hem.

Sköt nu om er och ha det bra.

Kramar från Ing-Marie o Folke

2011-05-17 @ 16:20:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0